Algemene praktijkinformatie

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
 
Telefoon
Wij maken gebruik van een telefooncentrale met een keuzemenu. Indien u belt kunt u kiezen uit meerdere opties. In de meeste gevallen zijn dat 3 keuzes: Spoed, assistente of herhaalrecept. Maakt u de gewenste keuze dan is daarmee de wachttijd zo kort mogelijk voor iedereen.
Praktijktelefoonnummer: 0570-591248
Spoednummer: 0900-1515
Herhaalrecepten
Als u een recept opnieuw wilt bestellen, kunt u dat via ons telefoonnummer doen. In het keuzemenu wordt u de mogelijkheid geboden te kiezen voor herhaalrecept optie. U kunt dan uw naam, geboortedatum en de naam van het medicijn(en) inspreken.
Indien u dit voor 10:30 uur doet, ligt het medicijn de volgende dag om 16:00 uur in de apotheek klaar. U kunt herhaalmedicijnen dag en nacht inspreken, ook in het weekend. Spreekt u in het weekend in, dan liggen de medicijnen maandagmiddag voor u klaar.

Afspraak maken
Voor het maken van afspraken vragen wij u te bellen tussen 08:30 en 10:30 uur.
Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente u soms vragen naar de reden van uw belletje. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk de urgentie te bepalen en van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Wij blijven er naar toe streven u dezelfde dag een afspraak te geven. U kunt ook afspraken voor in de toekomst ook plannen.
 
Spreekuur praktijkassistente 
De praktijkassistente heeft haar eigen spreekuur. U kunt bij haar terecht voor controles bloeddruk en diabetes mellitus, wondverzorging, zwachtelen, oren uitspuiten, uitstrijkjes, vaccinaties, urine onderzoek, wratten verwijderen en verwijderen van hechtingen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken
Spreekuur praktijkondersteuner 
Praktijkondersteuners zijn opgeleid om huisartsen te ondersteunen in de zorg voor chronisch zieke mensen, mensen die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis en kwetsbare ouderen. Zij houden spreekuur voor mensen met diabetes mellitus, hypertensie, astma en COPD en stoppen met roken

Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen hier rekening mee houden voor in onze agenda.

Telefonisch spreekuur
Eenvoudige vragen?  Dan kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur, iedere dag tussen 13:00 en 13:30 uur. U krijgt de huisarts aan de telefoon voor korte vragen of het doorgeven van uitslagen.

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen

Maak jouw eigen website met JouwWeb